2012. augusztus 13., hétfő

Mi a különbség az ügyintéző és az ügykezelő között?

A közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. § 35. és 41. pontja szerint:
?2. § 35. ügyintéző: az ügy intézésére kijelölt személy, az ügy előadója, aki az ügyet döntésre előkészíti;
2. § 41. ügykezelő: iratkezelési feladatokat végző személy;?

Kérdés: Mi a különbség az ügyintéző és az ügykezelő között?

Válasz: Az ügyintéző meghatározza és végrehajtja az érdemi intézkedéseket az ügyben, az érdemi ügyintézést dokumentálja, előkészíti a kiadmányozást, az ügyintézés lezárását követően utasításra az irattárba helyezi az ügyiratot.

Ügykezelési (iratkezelési) feladatokra az ügyintézés előtt, alatt és az ügyintézés lezárását követően is sor kerül. Az ügykezelõ iratkezelési feladatai közé a részére szóló vezetői vagy ügyintézői utasítások végrehajtása tartozik (pl. érkeztetés, átadás, iktatás). Az ügyintéző ügykezelői feladatokat is elláthat, de az ügykezelő ügyintézői feladatokat nem láthat el.


1 megjegyzés:

  1. KORMÁNYZATI ÜGYKEZELŐNEK VETTEK FEL 5 ÉVE. AZÓTA MINDENKI ÁLLAMI TISZTVISELŐ LETT AZ OSZTÁLYUNKON. EGY FŐ NYUGDÍJBA MENT, VITTE A STÁTUSZÁT VAGYIS NEM VETTEK FEL SENKIT HELYETTE, MOST AZ Ő MUNKÁJÁT IS VÉGZEM. ÜGYFELEKKEL IS FOGLALKOZOK, NEMCSAK AZ IKTATÁST VÉGZEM. MÉG MINDIG AZ ÜGYKEZELŐI BÉRTÁBLA SZERINT KAPOM A FIZETÉSEMET. SEGÍTSÉGET KÉREK HOGYAN TUDNÉK ÁTKERÜLNI ÜGYINTÉZŐI BESOROLÁSBA? KÖSZÖNÖM.

    VálaszTörlés